torsdag 22 april 2010

Välplanerad von Sydow rebus

Jag och Linnéa (lärarkandidatskollegan) har planerat kommande lektioner idag. Och det blir verkligen bra (tycker i alla fall vi själva, haha). På måndag till exempel, ska vi prata med sjundeklassare om döden och synen på döden i olika religioner (men även ur ett ateistiskt perspektiv). Vi kommer att försöka ta upp blandade infallsvinklar på ämnet och växla mellan utdrag ur skönlitteratur, Youtube (som vi älskar) och skriva-på-tavlan-undervisning. Under planeringen av denna lektion slog det oss att Max von Sydow (dock inte i egenskap av privatperson, bör tilläggas) är vår röda tråd i undervisningen. Otippat? Ja, fast kanske inte. Här kommer ett smakprov av det vi ska se nästa vecka:



Hur kommer det sig då att vi hittade denna (kanske lite långsökta) röda tråd? Jo, därför att vi kommer att inleda med att läsa ur Utvandrarna (von Sydow spelar ju Karl-Oskar i filmerna) och avsluta med ett klipp ur Det sjunde inseglet (där han alltså spelar riddaren), samt försöka bygga ihop de känslor Karl-Oskar och riddaren har inför döden med religionernas syn. Ungefär så kommer det att bli.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man önskar man vore en sjundeklassare i Uppsala på måndag! Skitkul och intressant tycker jag som är din mamma ;)

Anna sa...

Låter som att ni planerat detta mycket bra. Får man vara med på lektionen? :P

Jenny sa...

Haha, hur var det allas vår favvo-religionslärare sa nu igen.. "Ja, imorrn är det prov och sen, ja då blir det döden." Nåt i den stilen :D
Låter som en toppen-planering iaf, kommer gå strålande :)