fredag 30 november 2007

ÄNTLIGEN

Äntligen är den här jädra veckan slut! Nu är datakursen slut, (G i slutbetyg) HURRA! Tentan i Världens språk är också ur världen, skrev den i morse! Det kändes rätt bra, ska se hur resultatet blir...
Ikväll blir det tentafest - äntligen kan man vara lite social igen, och INTE tänka på att man ska börja plöja igenom ny kurslitteratur nästa vecka...

torsdag 29 november 2007

Frankrikeabstinens....



Jag har gjort något dumt. Något helt onödigt. Jag gick in och läste några av mina gamla Resedagboksinlägg för någon minut sen, det skulle jag inte ha gjort för faan vilken Frankrikeabstinens jag fick nu! Speciellt när man kollar på alla bilder och ser vad man gjorde i fjol vid den här tiden; Christina Aguilera-konsert, Bondfilm, pepparkaksbak med Thomas & Alex... Sen tittade jag på kort från St-Germain-en-Laye... Shit! Ja, hade jag inte haft tenta i morgon hade jag åkt till Paris under helgen, igen...






tisdag 27 november 2007

Med näsan bland anteckningarna

Jag undrar vart det där uttrycket "Näsan i boken" kommer ifrån... I alla fall så sitter jag här, just nu med näsan bland anteckningarna och framför datorn för tillfället.
Den nya kursen startade idag! Verkar mycket rolig! Läraren, som vi haft innan, var så snäll att hon lät oss ha en kortare föreläsning och presenterade bara i korthet vad kursen handlar om. Hon visste att vi har en massa tentaplugg denna vecka (PLUS seminariet i morgon - B L Ä !) så det tackar och bockar vi för...
Jag har varit lite "busig" idag och köpt en Amelia... Är ganska sugen på att läsa den istället för lektionsanteckningar om t ex "inomspråkliga följder av språkkontakt" eller plugga in de 192 språkvetenskapliga termerna vi förväntas kunna. Kan iofs redan en hel hög... Men ändå! Il y a trop cette semaine...
Har beställt kurslitteratur för denna nya kurs också idag! "Språkpsykologi"... 200 spänn är den nog värd iaf... Hoppas att den kommer snart, den lilla boken. Inte för att jag har tid att läsa den här veckan ändå, men men.

Till middag idag blir det köttbullar (från Ikea, we love) och pasta. Igår åt vi persisk kyckling o ris. Mumsigt värre.
Evelina i min klass har investerat (JA, investerat) i VÄNNER-boxen! Jag är grymt avundsjuk! Haha..

Nej, nu blir re middag.

måndag 26 november 2007

Släktträff + uppdatering

Har varit på släktträff i Norrtälje i helgen och det var mycket trevligt! Träffade några släktingar som jag inte sett på flera år och det var kul att se dem igen.
Vi gick även husesyn hos mammas kusin SvenErik, han är hyfsat nybliven husägare. Det huset var inte så litet! Så vi, den delen av släkten som var med, dvs 12 personer, kände oss som hemma på en gång! Vi hade tagit över hela huset efter en kvart. Jag och Cari (kusin) lade oss raskt i SvenEriks säng (vi trodde att det var ett av de många gästrummen, av nån anledning), sen blev det snokande i DVD-biblioteket och i hemmagymet (jag sa ju att det var stort)...
Igår kom jag tillbaka till Uppsala och avslutade veckan med att gå till Friskis o Svettis och delta i ett medelpass. Sedan gick jag till Sofia som haft släktingar på besök för att fira hennes födelsedag (som var förra helgen), vi sjöng också lite Singstar (har jag aldrig provat förut) - det var riktigt roligt! Man kan se om man träffar tonerna eller ej och sen får man poäng i slutet, jag och Sofia sjöng duetter och det gick faktiskt skapligt för mig! Hehe...

Nu ska jag plugga lite, denna vecka ser nämligen ut så här:
Måndag - sista föreläsningen med Världens språk
Onsdag - Seminarium, inlämning av projektarbete i kursen "Språk, datorer och textbehandling"
Fredag - TENTA i världens språk

Annars tyckte inte jag att jag hade mycket att göra den här veckan. Dessutom börjar vi en ny kurs på onsdag, det ska dock bli kul...

Ha det fint!

måndag 19 november 2007

Födelsedagsfest!

Nu har även Sofia lämnat tonåren bakom sig, igår fyllde hon 20 år - Äntligen! :)
Firandet började i lördags kväll när hennes närmaste vänner dragit sig norrut mot Uppsala. Det började i hennes lägenhet med fördrink (mousserande vitt vin, vad annars?) för att sedan runt 19-snåret gå till Snerikes nation för att inta middag. Jag åt Västerbottenpaj med sallad till förrätt och oxfilé med klyftpotatis och grönpepparsås till varmrätt. Mycket mumsigt var det!
Efter middagen begav vi oss (faktiskt inte till en nation för en gångs skull!) till Saluhallen och Platina! Där hade ingen av oss varit förut men det lär inte ha varit sista gången vi var där! Vi hade jättekul men vips var klockan 2.45 och det var dags att bege sig hemåt.

Igår hade jag och Sofia en väldigt produktiv dag efter att de övernattande gästerna (3 övernattande gäster, resten sov på annat håll. Totalt var vi 14 pers) åkt hem. Städade hela lägenheten, tvättade sängkläder, gick en promenad, pantade gamla burkar, lagade middag... Pratade i telefon gjorde vi också. Sofia har ju varit mäkta poppis under helgen med gratulationer stup i kvarten, men så ringde även Erica de Paris i går :) Mycket trevligt, som vanligt, att höra hur läget står till i la France.

Nu på morgonen har jag redan hunnit plugga litegrann och en tvätt är i maskinen. I eftermiddag ska jag på Friskis o Svettis tänkte jag, ska bli roligt! Har bara en föreläsning idag, slutar kl 14 så det är rätt lugnt :)

Carpe diem!

onsdag 14 november 2007

I skolan

Här sitter jag vid en av skolans datorer och ska egentligen ta tag i ett projektarbete... Shit vad mycket jag har att plugga nu! Snart tenta i "Världens språk" snart seminarium + projektuppgift i allas vår favoritkurs; "Språk, datorer och textbehandling".

Uppdatering kommer sen... Måste plugga nu!

torsdag 8 november 2007

Åter in Sweden, Värmland

Tillbaka från städernas stad Paris! Vi hade en underbar vistelse med många skratt och en hel del filmrepliker att tävla med... Vi har ätit gott; sushi på favoritstället med de sura servitriserna vid Luxembourg, cannelloni från Picard, en köttbit på Hippotamus... Vi har shoppat litegrann; nämnas bör att jag och Sofia köpt varsin DVD-box med Grey's anatomy säsong 3 för den nätta summan 49 euro. Fnac är min favoritaffär!! Dock har jag, som den goda vän jag är, lämnat min box hos Erica en France för att förgylla hennes vardag, en dos Alex Karev om dagen gör susen! Jag och Sofia kom tillbaka till Sverige kl 00.10 på måndagskvällen då vi landade på Arlanda. Klockan 00.57 gick tåget till Uppsala och vi var hemma i Sofias lägenhet efter en taxiresa kl 01.30.
Vi var ganska sega och trötta på tisdagen efter vår resa, men det var det såklart värt! Vi hann med mycket i Paris, kände inte att vi behövde stressa alls.

Sedan igår kväll flög jag hem till det sköna Värmeland för att jobba under helgen, det ska bli roligt! Alltid bra med lite extrapengar.

Nu måste jag plugga, har en labbrapport att skriva klart... Så roligt för mig...
Kram!

torsdag 1 november 2007

Resfeber

Igår kväll for jag och Sofia runt som yra höns, vi försökte göra 100 grejer samtidigt. Det kan bli lite jobbigt ibland. Men nu har vi skrivit packningslistor, lagat matsäck (pastsallad som vi ska fixa slutfinishen på idag), jag har också hunnit tvätta, städa ur rummet med mera med mera. Jag känner mig mycket laddad för denna Parisresa (som ni kanske har förstått...) och nu är det bara att se till att allting klaffar!

Ska nu snart bege mig till Sofia för att packa det sista och fixa matsäcken! Kl 15 ca ska vi påbörja vår färd mot centralstationen här i Uppsala, vi räknar med att vara på Arlanda strax innan kl 16. Flyget går kl 18 och kl 20.40 landar vi i Paris. Kl 22.00 är vi förhoppningsvis hos Erica och dricker champagne! Känner att det här kommer bli en bra dag.

Nu måste jag fixa det sista!
Au revoir!